Se alla blogginlägg

Chefskap, en medfödd talang?

Vissa verkar ha det i blodet, att agera ledare redan på förskolan. Fast gott ledarskap är något som de flesta kan lära sig.

Se alla blogginlägg

Chefskap, en medfödd talang?

Vissa verkar ha det i blodet, att agera ledare redan på förskolan. Fast gott ledarskap är något som de flesta kan lära sig.Om din superkraft är att vara intro- eller extrovert, bra! Ta avstamp i din personlighet och lägg till väl beprövade ledartekniker och du är på god väg. Vi har många tips för chefer och alla som vill kan leda! Våra bästa ledare är de som inser att chefskap är ett livslångt lärande. Alla chefer behöver råd och tips.


  • Bry dig om dina medarbetare, utan att bli deras hönsmamma. Du månar om arbetsplatsens välmående genom att vara uppmärksam på behov och signaler.
  • Reflektion ger dig större förmåga att begripa dina medarbetares reaktioner och förutse konsekvenserna av fattade beslut. Reflektionstid är veckans viktigaste i kalendern.
  • Bra kommunikation leder till gemensamma mål. Du lyssnar, men skapar trygghet genom att axla den beslutfattande rollen.
  • Du tar första sträckan i stafetten, men springer inte vidare med pinnen när det är dags att delegera.

Vi erbjuder stöd och coachning för ledare i form av chefsstöd. Om du är kund hos oss får du gärna höra av dig, så att vi kan komma igång. Om ditt företag inte har ett avtal med en företagshälsa, berättar vi gärna mer om vad vi kan hjälpa dig med. Alla chefer behöver stöd!


Ja, stöd vore bra!Du kanske även vill läsa om...