Ergonomi vid datorskärm

Ergonomi vid datorskärm

Att undvika felbelastning i arbetet är viktigt för att ha en hållbar kropp genom hela arbetslivet. För att lyckas med det behöver du veta hur! Med kunskap om kroppens behov och funktioner kan besvär från muskler och leder förebyggas.

Kursen sker digitalt under pandemin och omfattar 45 minuter, där er arbetsgrupp får lära sig vad man ska tänka på vid bildskärmsarbete.

Aktuella kursstarter 2021

Kursen erbjuds löpande enligt överenskommelse

Kontakta oss
Syfte

• Att sprida kunskap om kroppen
• Symtom och varningssignaler vid belastningsbesvär
• Vad du kan göra för att förebygga besvär
• Tips på enkla övningar
• Hur du kan lägga upp en arbetsdag hemma

För vem

Fler arbetar hemifrån med digitala verktyg än någonsin tidigare. I och med pandemin har dessutom många ordnat ett provisorium hemma, som inte sällan blivit en permanent arbetsplats som anstränger nacke, axlar och rygg. Med en digital föreläsning för just din arbetsplats kan vi tillsammans komma åt problemet med ökad risk för arbetsrelaterade skador, som orsakas av dålig ergonomi.

Obs! Kursen anpassas naturligtvis till den arbetsmiljö ni har, om det är mest hemmajobb eller kontorsarbete, sittande eller stående.

Kursledare

Föreläsare och ansvarig för kursen är en utbildad ergonom, leg. fysioterapeut och/eller arbetsmiljöingenjör från Dalarnas Företagshälsa.

Format

I god tid före webbinariet får dina medarbetare en inbjudan med en länk till Teams. Föreläsningen är live och pågår i 45 minuter. Det finns möjlighet att ställa frågor.

Anmälan

För mer information eller bokning kontakta oss. Ange namn, mejl, företag, telefon och fakturaadress. Godkännande från din chef krävs. Har ert företag eller organisation inte kundavtal med Dalarnas Företagshälsa än? Det ordnar vi!

Datum

Vi kommer överens om dag och tid som passar er bäst.